Időről időre

2013. október 21., hétfő


Hello all!


A lányommal tegnap moziban voltunk; az Időről időre című filmet láttuk, ami mindkettőnkre nagy hatással volt. Szerettem volna megosztani a gondolataimat erről a nem mindennapi történetről.

Anélkül, hogy lelőném a poént, a story lényege annyi, hogy van egy 21 éves fiatalember, aki megtudja, hogy a családja férfitagjai képesek az időutazásra. Az első hallásra hihetetlen képességnek persze megvannak a korlátai /pl. a jövő tabu/ és a maga szabályai. 
Alig hiszem, hogy akad bárki is, aki a filmről kijőve nem kezd azon töprengeni, hogy mire használná az időutazás képességét, élete melyik eseményéhez menne vissza, hogy megváltoztassa azt. 
Nekem is minimum két olyan történet akad a magánéletemben, amihez visszatérnék, és ha lehetséges lenne másképpen csinálni, megtenném. Talán nem törölném ki őket maradéktalanul, de mindenképpen okosabban, megfontoltabban cselekednék, vagy éppen bátrabban /a mostani tudásom birtokában/.
Azután rögtön bevillan, hogy talán minden úgy történt, ahogy történnie kellett, de néha iszonyú nehéz megőrizned a hitedet a sorsban, a gondviselésben vagy ki tudja miben. És ezzel párhuzamosan felmentened magad a botladozás, hibázás lehetősége alól. 
Szóval nézzétek meg ha van rá módotok, tanulságos film, remek színészekkel és részben a csodaszép Cornwallban játszódik. 

Legyen olyan a hetetek, amilyennek szeretnétek!!
xxx

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése